Sztárblogger

Sztárblogger. Véleménnyílvánítás saját szájíz szerint. Trollkodni ér, de nem érdemes, inkább mond el, hogy Te hogy gondolod :)

Ugye szeretsz?

Friss topikok

  • Oldm4n: Similis simili gaudet. A "barátai" csak magukat minősítették, s lehet, kaszálták el egy életre (Gá... (2011.09.09. 09:53) Stohl és az 5 hónap All-Inclusive
  • Gery.Greyhound: @Sztárblogger: Nem :) Ugyan én viszem tovább a Trollforgatót, de az okostelefonos poszt nem az én ... (2011.08.30. 10:26) Az Apple és az Android user

Az Apple és az Android user

2011.08.28. 16:12 | Sztárblogger | 9 komment

Mostanság kezd csak igazán kiéleződni a verseny az Apple által gyártott és az Androidos operációs rendszerrel ellátott okostelefonok piacán. A két termékcsoporthoz két felhasználói tábor is tartozik, akik már-már nem csak mint egy szegregált csapat él és virul, hanem úgy is viselkedik.

Nekem a telefonod mondja meg, hogy ki vagy.

Minden a blogoknál kezdődik és ér véget, ahol a két tábor gyakran összecsap és fejti ki a véleményét, hol szépen, hol csúnyán. Jó mérce ez, mert nem csak a kommunikáció mikéntje figyelhető meg, hanem maga az elme, ami nyomkodja a telefont, a lélek, ami hívásokat bonyolít és az ember, akit néha már nem igazán lehet embernek nevezni. A gond nem az, hogy az egyik tábor Apple-hívő a másik pedig Apple-hater, a gond az, hogy egyesek túlaposztrofálják a dolgokat, mindenkinél okosabbak és mindent jobban tudnak. Furcsa az, hogy a túlkapás csak az egyik táborra jellemző. Kitaláljátok, hogy melyikre?

Az Apple fanok

Az Apple userek jellemzően jómódú családból származó, vagy önerőből lett sikeres fiatal vagy középkorú emberek, akik valamilyen úton-módon, de megtehetik, hogy 150%-kal, vagy néha nagyságrendekkel több pénzt fizessenek ki, egy alapvetően drága, de más brand alatt bárki számára elérhetően olcsó hardware-ért, legyen az okostelefon, notebook vagy asztali PC. Ők azok, akik nyugodt szívvel mennek be egy boltba és fizetnek ki 299.000 forintot egy Apple monitorért, holott egy százassal olcsóbban csodaLED-es, 3D-s monitort kapnának szemüveggel, meg egy baráti hátba veregetéssel. Számukra fontos a trend, a design, a brand és az, hogy kiemelkedjenek. Fontos dolog ez. Ők nem tartozni szeretnének valahova, hanem valahonnan kiemelkedni. Kocka körökben így próbálják hát ezt elérni. Jellemző rájuk továbbá a mérnöki higgadtság, a fórumokon nem fröcsögnek, nem szidalmaznak senkit, örülnek az újdonságoknak és rezzenéstelen arccal fogadják be a híreket, majd nyugtázzák, hogy igen, ezt is elértük. Az Apple tulajdonosok emellett lojálisak, szeretik a fajtájukat és támogatják azt. Támogatják ez jól látszik pl. az idei Goldenblogon, ahol az Appleblog kiemelkedően végzett az első helyen az olvasók szavazatainak hála. Igaz, csak 805 ember szavazott rájuk, de ez elég volt az első helyhez. Borzasztó szám ez így egyébként, borzasztóan kevés. Ahhoz képest, hogy mennyien olvassák, szinte semmi. De legalább valami. Az Apple felhasználó tehát bekattintja a kedvenc blogját vagy amit értékel a Top 10-be az ország egyik legnagyobb, blogos versenyén, mert az Apple felhasználót érdekli, ami körülötte zajlik és megpróbálja befolyásolni a dolgok alakulását.

 

 

 

 

 

 

 

Az Android user

Az Android user furcsa állatfaj. Mindent hamarabb meg akar tudni a többieknél és Ő akar lenni az első, aki elmondja azt másoknak. Az Android user mindent jobban tudd bárkinél, naprakészebb, a legjobb ROM fut a telefonján és optimalizáltabb az oprendszere mint a NASA legkiforrottabb kódja. Ismer egy csomó fejlesztőt és bennfentes egy csomó dologban. Az átlag Android user kisebbségi komplexusokkal küzd. Amit szeret még csinálni az Androidos felhasználó, az az információgyűjtés mellett a gyűlölködés. Imádja gyűlölni az Apple-t, mindent ami nem Android és a másik Androidost is. Egy átlag Androidos számára teljesen mindegy, hogy miről van szó egy blogon, a lényeg az, hogy: az nem igaz / elavult / kitalált / direkt azért írták, hogy polgárpukkasszanak vele. Az Android felhasználó élete maga a küzdelem, a harc az életben maradásért. Nem kiemelkedni akar, nem kitűnni, Ő csak próbál olyan helyre tartozni, ahol még a "csapattársai" is eltapossák. Az Android felhasználó fél. A blogokra tehát rendszerint kötekedni és okoskodni jár, vagy a cikkírókat bírálni, esetleg benéz egy Apple-orientált blogra, hogy 2 kommentje után örökre kitiltsák. Olvasóként nem lojális, direkt nem likeol, mert ha Neki rossz, legyen másnak is az, ha Ő nem sikeres, más se legyen az. Az Android felhasználó irígy. Jól látszik ez a Goldenblogon is, ahol bár helyezésben relatíve jó eredményekkel szerepelnek Androiddal foglalkozó blogok, mégis gyászos az a számú szavazat, amit kaptak. Ha már a blog.hu-s Appleblogról volt szó és a 805 szavazatáról ott az ellenpélda, az Androiddal foglalkozó szintén blog.hu-s zászlóhajó Androlib blog, ami napi 2-3 ezer fős olvasottsága mellett 60 szavazatot kapott. Ez kicsit elgondolkodtató. Ha meg összeadjuk az első és második helyezett szavazatszámát (mindkettő Apple-lel foglalkozó oldal), akkor az összes, a versenyben szereplő Androidos oldalak szavazatszáma sem éri el ennek a két blog szavazatainak összértékét. Az Android user tehát támogatni sem támogat, csak fogyaszt, de azt nagyon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A boldog kívülállók

Van persze egy harmadik tábor, a boldog kívülálló, akinek ilyen, vagy olyan telefonja van és az neki jó. Ő csak azért néz be az Apple-s és Androidos blogokra, mert szeret állatkertbe járni és megnézni, ahogy etetik a zsiráfokat, meg az elefántokat és néha elámulni azon, hogy hogyan csapnak össze a kecskék egy tál saláta fölött, úgy, hogy mindenkinek jutna belőle elég és amúgy is mindenkinek igaza van. Remélhetőleg az üzlet is úgy alakul a jövőben, hogy ez a tábor megmarad és a megfáradt Apple vagy Android userek is elmenekülhetnek majd ide, kipihenni az örök harc fáradalmait és kicsit leülni és az élet szebb és érdekesebb dolgaira koncentrálni. Mert vannak olyanok is.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sztarblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr313185678

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Okostelefonok és hülyegyerekek 2011.08.29. 17:31:34

Az Android - az egy szar.Áááá, az Android, az aztán tényleg egy rakás szar. Valami hülye kitalálta, hogy lekoppintja az iPhone-t, de elég szarul sikerült. Hát nézd már meg ezt a szart, akadozik, recseg-ropog, full bóvli műanyag szar az egész úgy ahogy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Hartwell White 2011.08.29. 16:22:16

Nem egyszerűen arról van szó, hogy túl sok az androidos blog, és nincs egyetlen kiemelkedő közülük, ahova a szavazatok java áramolhatott volna?

Sztárblogger 2011.08.29. 16:24:47

@¡Viva La Onda!: De, lényegében ilyen problémák is vannak, de aki blogolt, azt tudja, hogy igazán kiemelkedőt, csak főállásban lehet csinálni, itthon a blogolásból meg nem lehet annyira megélni, hogy csak azzal foglalkozzon az ember.

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2011.08.29. 16:28:10

Arról van szó, hogy az Android userek nem olyan fanatikusak, mint asz Apple userek. Egyrészt a meghatározó Apple tartalmú blog tábora is megoszlik, kifejezetten harcolnak egymás ellen és ellenség ellen mindig könnyebb szavazatot gyűjteni, mint valami mellett. Másrészt az Android user nem megy attól a falnak, ha valaki nem Android user, és mer mást használni.

EvilHedgehog 2011.08.29. 16:40:12

Harmadrészt MCS mint indexes jól tudja promotálni a blogját évek óta...

Hutchington 2011.08.29. 16:46:19

13db androidhoz kapcsolódó blogot/oldalt követek RSS csatornán. Én csak ennyi mondok.

szcsongor 2011.08.29. 17:02:17

Sztárblogger ezt valószínűleg egy ájpeden pötyögte be. Próbált úgy tenni, mintha a harmadik csoporthoz tartozna, de tök egyértelmű, hogy csak egy álruhás applefan.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.08.29. 17:18:25

A harmadik kategoria a buszke butatelefon-felhasznalo, aki szerint a huszezres Nokia mindent tud, amit ma egy telefonnak tudnia kell: telefonalni es SMS-ezni, merthogy a telefoj AARRA VALO!!!!4 - termeszetesen ezt minden okostelefonos poszt ala feltetlenul fontosnak erzi bekommentelni.

Egyebkent ez a tema egyszer mar ki lett vesezve itt:
trollforgato.blog.hu/2011/03/25/okostelefonok_es_hulyegyerekek

Sztárblogger 2011.08.29. 23:49:29

@Gery.Greyhound: Most lebuktál Gery. Szóval Te írtad :))

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.08.30. 10:26:30

@Sztárblogger: Nem :) Ugyan én viszem tovább a Trollforgatót, de az okostelefonos poszt nem az én művem (csak a második, szigetes)
Címkék: mobiltelefon telekommunikáció
süti beállítások módosítása